keskiviikko 9. elokuuta 2017

SINS-hakuprosessi

Sandbjergin kartano

Tajusin SINS-raportin julkaistuani, että siitä jäi uupumaan, kuinka tuonne kesäkouluun haetaan. Sinnehän on siis tosiaan haku, joten kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse mukaan, jos hakijoita on paljon. Tänä vuonna hakijoita oli noin 80, joista alle puolet valittiin. Olin siis rehellisesti sanottuna kohtuullisen ylpeä itsestäni ja siitä, että tulin valituksi!

Hakuaikaa oli huhtikuun 20. päivään saakka. En muista tarkalleen, missä vaiheessa haku aukesi, mutta hyvissä ajoin kuitenkin. Olin kuullut kyseisen kesäkoulun olemassaolosta jo aiemminkin, mutta nyt mieleeni sen muistutteli KTS:n (Kirjallisuudentutkijain Seuran) sähköpostilistan kautta tullut hakukuulutus.

Hakuprosessi ei ollut mielestäni erityisen työläs. Hakemus koostuu simppelin ilmoittautumislomakkeen täyttämisestä, noin 200 sanan motivaatiokirjeestä, yhteenvedosta, jossa kerrot tämänhetkisistä tutkimusintresseistäsi kertomuksiin liittyen, sekä lyhyestä kuvauksesta, jossa selvität koulutustaustaasi. Nämä lähetettiin Stefan Iversenille, joka Aarhusin yliopistosta toimi pääjärjestäjänä. Valinnasta kerrottiin huhti-toukokuun vaihteessa, eli melko pian hakuajan umpeutumisen jälkeen. Sen jälkeen lisäinfoa maksamisesta, ennakkomateriaaleista ja muista tärkeistä asioista alkoi valua tasaiseen tahtiin. Informaatio kulki mielestäni hyvin, mikä enteili myös toimivaa ja hyvin järjestettyä kesäkoulua, jollainen se todella olikin.

En voi varmaksi sanoa tai tietää, mitä hakemuksilta erityisesti halutaan, mutta voisin kuvitella, että kannattaa tuoda selkeästi esiin, kuinka kesäkouluun osallistuminen edistäisi ja hyödyttäisi juuri sinun tutkimustasi ja juuri tässä vaiheessa. Varmasti hakemuksia luetaan myös sillä silmällä, kuinka ne asettuvat juuri sen vuoden keynotejen tutkimusintressien kanssa linjaan. Sanoisinkin, että kannattaa hakea sellaisena vuonna, jona siellä on puhumassa ja opettamassa joku oman tutkimuksen kannalta tärkeä tai kiinnostava tyyppi. Minulle tällainen oli nyt Jan-Noël Thon, kuten olen kertonutkin.

Kesäkouluun voi hakea uudestaan, vaikka olisi ollut siellä jo aiemminkin. Nytkin siellä oli ainakin pari tyyppiä, jotka eivät olleet ensimmäistä kertaa mukana. En tiedä, nouseeko rima tässä vaiheessa miten paljon, jos haluaa sinne uudestaan. Mutta kaiketi sinne voi aivan hyvin päästä, jos edelleen pystyy osoittamaan, että kesäkoulusta olisi paljon hyötyä, ja että istuu sen(kin) vuoden kattaukseen sopivasti. Hakisinko minä uudestaan? Kyllä voisin kuvitella tekeväni niin, jos sattuisi tarpeeksi kiinnostava(t) keynote(t).

Yksityiskohta Sandbjergin pihapiiristä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti