perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kesäuomissa

Kesäinen kuvituskuva kesämökin maisemista

Toukokuu tuntui kestävän ikuisuuden ja oli täynnä kaikkea outoa, mutta elämä alkaa pikkuhiljaa asettua nykyiseen muotoonsa. Kolme päivää viikosta palkkatöitä ja kaksi päivää tutkimusta ja/tai opiskelua. Pidän edelleen kiinni siitä, että viikonloput ovat lepäämistä ja kaikkea rentoilua varten. Näin en toivottavasti pääse ylikuormittumaan (taas).

Kesän "opinto-ohjelmassa" on pääasiassa narratologian kesäkouluun valmistautumista. Tähän mennessä olen kirjoittanut ja palauttanut projektiesitelmän, ja olen päässyt hyvään vauhtiin ennakkoon luettavien materiaalien kanssa. Luentosessioiden ja projektiesitelmien lisäksi ohjelmassa on työpajatyöskentelyä, johon liittyen ei olla saatu vielä tarkempia ohjeita, kuinka valmistautua tms. Matkustusjärjestelyt sain hoidettua loppuun tällä viikolla. Onneksi on tullut reissattua sen verran jo aiemminkin, että bussi-juna-hotelli-lentokone-tiesmikä -rumba sujuu jo hyvin... Joka tapauksessa, nyt voin keskittyä paneutumaan noihin materiaaleihin ja odottamaan innolla!

Kesään kuuluu paljon muutakin kuin töitä ja tutkimusta, onneksi. Viime viikonlopun vietin perheemme kesämökillä vanhojen ("vanhojen"?!) opiskelukavereiden kanssa, ja parin viikon päästä on tulossa toinen mökkiviikonloppu. Olen siitä tyypillinen suomalainen, että rakastan mökkeilyä. Se tekee kesän! Omat synttärini ovat myös tulossa piakkoin, ja olen suunnitellut vähän spesiaalimpia juhlia, koska miksei. Kotoisaan Ilosaarirockiin aion myös osallistua noin kuukauden päästä. Narratologian kesäkoulusta heti seuraavalla viikolla on Worldcon Helsingissä, jonne olen nyt pitkällisen jahkailun jälkeen menossa pariksi päiväksi. Voi että, siitä tulee kyllä huisia!

Tämä oli tällainen melko ympäripyöreä kuulumispäivitys. Pointtina oli varmaan se, että jakselen hyvin, vaikka kevät olikin todella rankka etenkin henkisesti. Vaikkei kesällä varsinaista pidempää lomaa olekaan, koitan toppuutella itseäni tekemästä ja vaatimasta liikaa. Vähempikin riittää - sen kun muistaisi aina.

PS. Game of Thronesin seitsemännen kauden alkuun on tasan kuukausi aikaa! *hype*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti