maanantai 13. maaliskuuta 2017

GoT-uutisia + Popcult-uutisia

Vihdoin! Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäinen virallinen juliste, ensimmäinen teaseritraileri sekä kauden alkamispäivämäärä julkistettiin viime viikolla. Julisteen näette vasemmalla, traileri löytyy täältä, ja kauden alkamispäivämäärä on 16. heinäkuuta. Lisäksi SXSW-tapahtumassa vierailemassa olleet David Benioff, D. B. Weiss, Maisie Williams (Arya) ja Sophie Turner (Sansa) kertoilivat mielenkiintoisia juttuja mm. sarjan tulevaisuudesta.

Sekä juliste että traileri enteilevät jännittäviä asioita. Minimalistisessa ja näennäisesti vähän informaatiota sisältävässä julisteessa pelataan ja jopa kiusoitellaan selvästi tulen ja jään tematiikalla. Tarkoittaako tämä sitä, että Daenerys ei vain saavu Westerosiin, vaan myös kohtaa white walkereiden armeijan? Teaseritrailerissa(kaan) ei periaatteessa näytetä mitään uutta, vaan se koostuu aiemmin sarjassa kuulluista repliikeistä ja hienosta animaatiosta, jossa Suuret Suvut sortuvat yksi toisensa jälkeen. The Great War is upon us. Traileri tukee julisteen sanomaa.

Mitä tulee kauden ensi-iltapäivämäärään, on se odotetusti paljon myöhäisempi kuin aiemmilla kausilla. Aiemminhan uusi kausi on alkanut jo keväällä, mutta nyt uusia jaksoja joudutaan odottamaan aina heinäkuun puoliväliin saakka. Argh! Olihan tähän jo valmistautunut aiempien uutisten perusteella, mutta silti odotus kirpaisee. Ensi-iltapäivämäärän julkaisu oli muuten toteutettu aika hauskasti! Fanit saivat seurata Facebookissa livevideota, jossa sulatettiin isoa jäämötikkää. Kyllä, luit oikein. Heittämällä kommenttikenttään "fire" sai osallistua jään sulattamiseen. Lopulta jään keskeltä paljastui odotettu päivämäärä. Tempauksesta voit lukea lisää vaikkapa täältä. Olin itse juuri tuohon aikaan elokuvateatterissa katsomassa Logania (joka oli aivan hemmetin hyvä!), muuten olisin ehdottomasti osallistunut jäänsulatustalkoisiin. :D Kaikkea sitä...

SXSW:ssa vahvistettiin ainakin se, että sarjan kahdeksas ja viimeinen kausi tulee sisältämään vain kuusi jaksoa. Myös jaksojen kirjoittajat paljastettiin; suurimman osan (4/6) viimeisistä jaksoista tulevat kirjoittamaan Benioff ja Weiss, mikä viestii siitä, että pääkäsikirjoittajat ja showrunnerit haluavat pitää itse kiinni langoista, kun sarjaa viimeistellään arvoiseensa loppuun. Jos haluat tietää lisää, esim. Winter Is Coming -sivusto on koonnut paneelikeskustelun kiinnostavimman annin tänne.

GoT loppuu ihan oikeasti aika pian. Se on sekä äärettömän kutkuttavaa että surullista. Kutkuttavaa on se, että saadaan tietää kuinka kaikki päättyy, mutta toisaalta en tietenkään haluaisi suosikkisarjani loppuvan. Tutkimuksen kannalta sarjan lopun häämöttäminen tuntuu pääasiassa helpottavalta. Ja ei tässä nyt vielä tarvitse jäähyväisiä olla jättämässä; onhan vielä kaksi kautta (vaikka ne ovatkin lyhyempiä kuin ennen) tulossa.

Kuvakaappaus osoitteesta popcult.fi

Asiasta aivan toiseen! Popcult Helsinki tulee taas, suurempana ja kauniimpana. Tapahtuma on järjestetty kahtena vuotena aiemmin, ja olen ollut molempina vuosina esiintymässä siellä. Tällä kertaa melkein kävi niin, että olisin paikalla vain kävijän roolissa, mutta sitten ystäväni ja kollegani sai sen verran hyvän esitelmäidean, että siellähän sitä taas ollaan pölisemässä. Ohjelmamme julkistettiin tänään, tättärää:
 
BCC:n Sherlock ja fanien miellyttämisen mahdottomuus
Jenni Pehkonen ja Anna-Leena Harinen
Puheenvuoro fandomin sisäisistä ristiriidoista, kauhun tasapainosta tv-sarjan tekijöiden ja fanien näkemysten välillä, tulkinnanvaraisuudesta ja siitä, miksi neljännen tuotantokauden vihaajat ovat väärässä. Avautumisen aiheina muun muassa uskottavuus, tv-kerronnan realiteetit, queer-representaatio ja The Johnlock Conspiracy.

GoT ei siis ole asialistalla tänä vuonna, vaan ihan toinen sarja: Sherlock. Adaptaatiosta tullaan kyllä tälläkin kertaa puhumaan ainakin jonkin verran. Popcultin ohjelmakartta julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin tällä viikolla, mutta sitä odotellessa osoitteesta popcult.fi voi käydä katsomassa, mitä ohjelmaa on tähän mennessä julkistettu. 26 euron hintaisia lippuja (sisältää kaksi päivää) saa vielä, mutta epäilen, että kannattaa olla nopea niiden suhteen. Toivottavasti nähdään toukokuussa Scandic Marina Congress Centerissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti